mapa-mk_plackovica
1382173_556228421115897_277598022_n
47-radoviski-samun2
sta45624
sta45588
photo-0043
photo-0022
dsc_0128

earthЛАГ Плачковица

Локалната Акциска Група Плачковица се состои од чинители од територијата на Штип, Карбинци, Радовиш и Конче

lampШто е ЛАГ?

Локалните партнерства помеѓу претставниците на јавниот, граѓанскиот и деловниот сектор од одредена територија чија цел е развој на подрачјето кое го опфаќа се нарекува Локална Акциска Група.

recycleШто е ЛЕАДЕР?

ЛЕАДЕР претставува иновативен пристап во рамките на политиката за рурален развој на ЕУ преку кој се симулира полноправност и заедништво на сите чинители во процесите на градење на политики, донесување на одлуки и спроведување на одлуки поврзани со руралниот развој.

Настани

Запознавање со карактеристиките на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот

Запознавање со карактеристиките на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот

По првичните промоции на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Дојран и Штип, Мрежата за рурален развој...
ЕУ ЛЕАДЕР пристапот промовиран во Источниот и Југоисточниот плански регион на Република Македонија

ЕУ ЛЕАДЕР пристапот промовиран во Источниот и Југоисточниот плански регион на Република Македонија

Во јануари, Мрежата за рурален развој одржа заеднички состанок со раководителите на Источниот и Југоисточниот...
Дводневна работилница за менаџирање со веб страните на регионите

Дводневна работилница за менаџирање со веб страните на регионите

Обука за работа и менаџирање со веб страните на регионите Бојмија, Брегалница, Малеш пијанец и...
Покана за Работилница за ажурирање на Стратегијата на ЛАГ ПЛАЧКОВИЦА

Покана за Работилница за ажурирање на Стратегијата на ЛАГ ПЛАЧКОВИЦА

Мрежата за рурален развој и ЛАГ ПЛАЧКОВИЦА, Ве покануваат да присуствувате на работилница на која...